Buitenschilderwerk Uithoorn

Buitenschilderwerk Uithoorn en omgeving – Om de buitenkant van uw woning te beschermen en netjes af te werken is het verstandig om uw buitenschilderwerk goed te onderhouden. Onderhoudsbedrijf C. van der Veen helpt u graag bij deze schilderklus. U kunt bij ons terecht voor alle soorten buitenschilderwerk, van het verven van kozijnen, deuren of zelfs de complete gevel.

Hoe vaak buiten schilderen?

Gemiddeld genomen is de buitenboel elke 5 jaar toe aan een nieuwe verfbeurt. Dit verschilt echter sterk per woning, u kunt zich voorstellen dat een woning aan de kust door de zilte zeelucht meer te verduren heeft dan gemiddeld. Hoe weet u dan precies wanneer u uw woning moet schilderen of een buitenschilder moet inschakelen?

U kunt dit zelf in de gaten houden. Het is tijd voor het buitenschilderwerk wanneer:

    • verf loslaat;
    • er scheurtjes of blaasjes in het schilderwerk zichtbaar zijn;
    • er verkleuringen in het schilderwerk te zien zijn;
    • andere beschadigingen zichtbaar zijn, zoals houtrot.

Zeker bij beschadigingen is het van belang om snel te handelen. Beschadigingen, zoals houtrot, maken uw huis kwetsbaar en kunnen snel verergeren wanneer u niets doet. Onderneem daarom op tijd actie en huur een buitenschilder in of ga zelf aan de slag.

Beste tijd voor buitenschilderwerk Uithoorn en omgeving

Wij krijgen vaak de vraag wat de meest geschikte periode is om de buitenboel te schilderen. De ideale omstandigheden voor een buitenschilder is een temperatuur tussen de 10 en 25 graden met een luchtvochtigheid van maximaal 75%.

Het beste seizoen voor het buitenschilderwerk ligt tussen april en oktober. Elk jaargetijde heeft zo zijn voor- en nadelen. Verf hecht niet wanneer de ondergrond vochtig is. En het heeft de tijd nodig om te drogen. Wanneer de temperatuur onder de 10 graden ligt, duurt het lang totdat het schilderwerk droog is. Is het warmer dan 25 graden, dan droogt de verf juist te vlug en ontstaan strepen.

Schilder inhuren of zelf schilderen?

Het is zeker mogelijk om zelf aan de slag te gaan met het schilderen van uw kozijnen, deuren en/of gevel. Het is goedkoper dan het inhuren van een professionele schilder, maar het kost wel veel meer tijd. Een buitenschilder werkt sneller, netter én beschikt over de juiste verf.

Niet bezuinigen op kwaliteit

Zeker bij het buitenschilderwerk is het niet verstandig om te bezuinigen op de kwaliteit van de verf. Een goede kwaliteit verf zorgt voor een betere dekking en blijft langer en mooier zitten. Wanneer u uw woning goed onderhoud en deze voorziet van een strakke lik verf, zorgt dit voor een mooie afwerking. Perfect onderhouden schilderwerk kan zelfs een waardevermeerdering van uw huis opleveren.

Wat kost een buitenschilder?

De kosten van buitenschilderwerk lopen sterk uiteen. Het is afhankelijk van de huidige staat van het schilderwerk van uw woning en de grootte van de klus. Wanneer er beschadigingen zijn zoals houtrot, moeten deze eerst worden aangepakt voordat er geschilderd kan worden.

Uurtarief of vaste prijs

Daarbij zit er ook een onderscheid tussen schilders die werken met een uurtarief, op basis van m2 of met een vooraf vastgestelde prijs. Of het nu gaat om het schilderen van een aantal kozijnen of de voordeur voor alle soorten buitenschilderwerk kunt u bij ons terecht.

Vrijblijvende offerte voor buitenschilderwerk

U kunt bij ons een gratis vrijblijvende offerte voor uw schilderwerk aanvragen. Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op. Indien nodig komen wij langs op locatie om de schilderwerkzaamheden te bekijken om zo een prijs op maat te kunnen geven. En dat geldt niet alleen voor buitenschilderwerk Uithoorn en omgeving, maar ook voor binnenschilderwerk.

Schuiven naar boven