Muren laten verven in Uithoorn

U kijkt er al een tijdje tegen aan: een muur verven! Bijvoorbeeld in de hoeken bij het plafond is te zien dat de muur toch wel grauw is geworden. Of wanneer u een schilderijtje weghaalt, is goed te zien dat de muur echt een nieuwe laag verf nodig heeft. Schildersbedrijf C. van der Veen heeft al jaren ervaring in het verven van muren maar, wij delen ook graag onze kennis met u. Uw muren laten verven door een professionele schilder maakt het verschil!

Muur laten verven. Wat kunt u doen?

Zo moet u bij het verven van muren een stappenplan maken om ervoor te zorgen dat u tijdens het verven niet voor vervelende problemen komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan uitrekenen hoeveel verf u precies nodig heeft. Niets is zo hinderlijk als te kort komen op het moment dat u met een kwast in de handen staat. Gelukkig gebeurt ons dat niet. Hierbij onze reken-tip:

De verschillende verfsoorten hebben verschillende oppervlakten die ze dekken met 1 liter verf. 1 liter latexverf kan gemiddeld 5 tot 8 vierkante meter bedekken. Een sterk absorberende wand heeft meer verf nodig omdat de verf er sterk intrekt. Bijvoorbeeld bij het overschilderen van een stenen muur. Wanneer de wand al geschilderd is, heb je misschien maar 1 laag verf nodig.

Bereken de oppervlakte van de muur die u gaat verven. Dus wanneer de muur 6 meter breed is en 2,5 meter hoog, dan is de oppervlakte van de muur 15 vierkante meter. Om dan genoeg verf te hebben deelt u het aantal vierkante meters oppervlakte van de muur door de gemiddelde dekkingsmeters van de verf: 15 / 5 = 3. U heeft dus 3 liter verf nodig.

Voorbereiding voor een muur verven

De muur die u gaat verven moet u voorbereiden. U maakt de muur vrij van schroeven en eventuele stofnesten of spinnenwebben. Wanneer u korrelige of poederende ondergronden hebt moet er met een fixeermiddel voorbehandeld worden en roet of vochtplekken moeten met een isoleermiddel behandeld worden. Zuigende ondergronden moet men voor behandelen met een voorstrijkmiddel.

Dan plakt u de delen langs of op de muur af waar u geen verf op wil hebben. Dit is altijd een tijdrovend klusje maar tijdens het verven levert dit veel gemak!

Tijdens het muur verven

Bent u klaar met de voorbereiding? Dan kunt u aan de slag. Verdeel de muur die u wil verven in denkbeeldige vakken. Schilder eerst met een blokwitter (dat is een grote vierkante kwast) de randen langs het afplaktape. Daarna gaat u met de verfroller het grote stuk muur verven. Zorgt u ervoor dat de verf gelijkmatig over de muur verdeeld wordt voor het beste resultaat. Werk lastige hoekjes bij met een kleine ronde kwast.

Liever toch niet zelf een muur verven?

Hebt u na het lezen van onze tips behoefte aan ons vakmanschap? Neem dan direct contact met ons op via 0297 – 533 877 of 06 – 516 064 06. Natuurlijk kunt u ook een e-mail bericht sturen via info@cvanderveen.nl. Wij komen graag bij u langs om de situatie ter plekke in te schatten om zodoende een scherpe offerte aan u te kunnen voorleggen.

Schuiven naar boven